Nuttige informatie voor jouw gezondheid
Op internet vind je allerlei informatie, apps en programma’s om zelf (mede) de regie te voeren over je gezondheid. Hieronder vind je een aantal handige links.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van de huisarts over gezondheid en ziekte. De website vertelt wat je zelf kunt doen aan je klachten én wanneer je de huisarts moet bellen.
Digitale hulpmiddelen per thema, samengesteld door zorgverleners uit de buurt.
Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is.Met de app Moet ik naar de dokter? kunnen mensen zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.
Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.
Praktische voorlichting over je lichaam en klachten met gebruik van eenvoudige anatomische afbeeldingen.
Volgjezorg.nl bevat informatie voor iedereen die wel eens bij een zorgverlener komt over digitale uitwisseling van medische gegevens, privacy en veiligheid en ontwikkelingen in wet- en regelgeving op dit gebied.
Kijksluiter is een bibliotheek van ruim 1.000 videoanimaties, waarin de belangrijkste informatie uit de officiële bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd aan een gebruiker. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.
Altijd actuele, juiste en volledige informatie over alle medicijnen.
Patiënten en artsen willen graag ‘samen beslissen’. Het gebeurt steeds meer, maar kan nog beter. Deze website staat vol met advies voor artsen en patiënten.
Wat zijn de effecten van teveel drinken? Dit is wat alcohol met je doet en waarom het beter is om te stoppen.
Roken? Nee, dank u!
Wat zijn drugs en wat doet het met mijn lichaam? Bekijk het antwoord op tientallen vragen!
Informatie over alle soa`s die in Nederlands voorkomen, wanneer moet je een soa-test doen en hoe kun je voorkomen dta je een soa krijgt?
Informatie, testjes, oefeningen, tips, ervaringsverhalen en aandacht voor seksuele problemen.
Voor alle informatie over zwanger zijn en worden, advies, vragen en antwoorden.
Je vindt hier heldere informatie over zwangerschap, baby`s, peuters, kleuters, ouders, opa`s&oma`s, verzekeringen, financiën, lyfestyle en nog veel meer.
Zorgen en stress over geld kunnen invloed hebben op je gezondheid. De gemeente Amsterdam heeft allerlei regelingen die je kunnen helpen als je financieel niet goed kunt rondkomen. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met het Buurtteam Amsterdam Zuidoost.
Iedereen heeft recht op passende zorg, maar door onwetendheid, schaamte en verkeerde aannames krijgen mensen die niet altijd. Lees hier verhalen van mensen met een lange zoektocht in de zorg én lees wat jij kunt doen zodat je de zorg krijgt die bij jou past!
Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Je vindt er de zorgverlener die het best bij jou past.
De zorg verandert. Wat betekent dat voor jou? Vul de vragenlijst in en breng zo je situatie in kaart. Tegelijkertijd draag je bij aan landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren.