Netwerk innovatieve huisartsenzorg

Toekomstgerichte huisartsenzorg

Hondsrugpark Gezond bouwt aan een netwerk voor vernieuwing en innovatie binnen de huisartsenzorg. We verbinden zorgverleners met een visie binnen de toekomst van de huisartsenzorg. We doen dit door denksessies en symposia te organiseren en via onze LinkedIn Pagina: Hondsrugpark Gezond.

Podcast De Nulpraktijk: 'Huisartsenzorg moet uit negatieve sfeer'

Hoe ziet de huisartsenpraktijk van de toekomst er uit? Met die vraag houden huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal van Hondsrugpark Gezond zich bezig. Zij zetten in samenwerking met Amsterdam UMC en Stichting GAZO een moderne, academische praktijk op in de nieuwe wijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost. De podcastserie De Nulpraktijk volgt dit proces.

 

Luister naar aflevering 1: De Bouwplaats

 

Luister naar aflevering 2: De Sleutel
 

Luister naar aflevering 3: De Ruimte
 

Luister naar aflevering 4: De Stappen

 

De huisartsenpraktijk ziet er over 5 jaar heel anders uit

Vrijdag 1 juli demonstreerden duizenden huisartsen in Den Haag omdat hun vak op omvallen staat vanwege de hoge werkdruk. Zijn er oplossingen waardoor het huisartsenvak minder zwaar wordt? De huisartsen van Hondsrugpark Gezond, Karen Bloemendal en Sanne Rekers, werden geinterviewd door de Volksrant.

Lees het Volkskrant-artikel

Welkom bij de nieuwe huisartsenpraktijk

Van onboarding tot online ‘matchmaking’ à la Tinder
Voorafgaand aan de start van de nieuwe huisartsenpraktijk Hondsrugpark Gezond brachten huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal 23 maart 2022 een groep inhouds- en ervaringsdeskundigen bij elkaar voor een creatieve denksessie. Huisartsen, fysiotherapeuten, onderzoekers, zorgvernieuwers, bestuurders, zorgverzekeraar en de kwartiermaker Hondsrugpark brachten vol enthousiasme hun meest absurde én realistische ideeën in. Het was een energieke en inspirerende avond!

Lees het verslag