Wetenschappelijk onderwijs en onderzoek

Wij zijn een academische huisartsenpraktijk

Ons centrum werkt samen met een netwerk van huisartsen van het Amsterdam UMC. Dat betekent dat wij een intensief samenwerkingsverband met het Amsterdam UMC hebben op 2 vlakken: onderwijs en onderzoek. Wij vinden dit belangrijk omdat we hierdoor actief betrokken zijn bij de nieuwe ontwikkelingen in ons vak en meewerken aan het opleiden van toekomstige collega`s.

Onderwijs
In onze praktijk werken wij mee aan de opleiding tot algemeen arts en aan de specialisatie tot huisarts. Wij vinden het belangrijk om opleidingsplekken te bieden omdat het werken als dokter niet alleen uit boeken te leren is. Natuurlijk hopen wij dat je als patient mee wilt werken als je geholpen wordt door iemand in opleiding, maar je mag natuurlijk altijd aangeven als je hier bezwaar tegen hebt of als je de dokter zelf onder vier ogen wilt spreken.

Onderzoek
Ons centrum neemt deel aan het registratienetwerk van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Amsterdam UMC en doet regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Deelname aan dat registratienetwerk houdt in dat de belangrijkste gezondheidsproblemen van onze patiënten anoniem worden opgeslagen in een database. Deze database wordt gebruikt om bijvoorbeeld vragen op te lossen als hoe vaak patiënten met een hoge bloeddruk last hebben van duizeligheid. De namen van patiënten zijn vervangen door codes en de adresgegevens worden verwijderd dus de privacy bij deze onderzoeken is geborgd.

Wetenschappelijk onderzoek
Als je gevraagd zou worden voor deelname aan een wetenschappelijk onderzoek of als men je persoonlijke gegevens hiervoor wil gaan gebruiken dan zal eerst je schriftelijke toestemming worden gevraagd.
Wil je meer weten over je recht met betrekking tot het gebruik van je gegevens, ga dan naar de site van de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens.

Naar de website