Op 27 mei start cursus Mindfulness in Zuidoost

Heb je last van lichte angst- of somberheidsklachten, zoals piekeren, moe zijn, nergens zin in hebben, of een ongemakkelijk gevoel in contact
met anderen? Wilt je anders leren omgaan met je klachten? Op maandag 27 mei start er weer een 8-weekse aandachtstraining Mindfulness en er zijn nog een paar plekken vrij!

Voor Wie?
Voor volwassenen en ouderen met lichte stress-, somberheids- of angstklachten, die anders willen leren omgaan met hun klachten en met een huisarts in Amsterdam Zuidoost of Diemen.

Cursusinhoud
Mindfulness is een training in aandacht en opmerkzaamheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van meditatie-oefeningen. Door regelmatig deze oefeningen te doen, kun je meer bewust worden van je gedachten, gevoelens en gewoontepatronen. Emotionele problemen ontstaan en duren vaak voort doordat we onaangename gevoelens niet willen voelen. In de aandachttraining leer je gevoelens beter toe te laten, waardoor er uiteindelijk weer ruimte en rust in jezelf kan ontstaan.

Praktische informatie
Cursusduur: Deze cursus van Arkin duurt 8 weken. Elke week is er een bijeenkomst van 2 uur.
Wanneer: start  maandag 27 mei 2024, van 14.00 -16.00 uur (Er starten meerdere keren per jaar nieuwe groepen).
Groep: 8 deelnemers
Kosten: 50 euro
Locatie: Buurthuis NoLimit, Geldershoofd 80, Amsterdam Zuidoost

Meer informatie en aanmelden kan bij de praktijkondersteuner GGZ of via deze link: Mindfulness (GAZO, MedZZo) – Arkin of via de website www.arkin.nl/agenda