Week van de mentale gezondheid - 3 t/m 8 juni 2024

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni 2024 vindt de nationale Week van de Mentale Gezondheid plaats. Dit jaar staat de week in het teken van ‘betekenisvol contact’. In de stad zijn verschillende activiteiten die kosteloos te bezoeken zijn voor alle Amsterdammers die in contact willen komen met buurtgenoten. Wil je bij een activiteit zijn? Schrijf je dan in!

 

‘Betekenisvol contact’ gaat over het belang van verbinding tussen mensen. Dit heeft een tweeledig effect: het kan zowel de persoon die aandacht ontvangt als de persoon die aandacht geeft een positief gevoel geven. Dit draagt bij een betere mentale gezondheid.

 

Onderzoek
Uit onderzoekcijfers (volwassenenmonitor, juni 2023) blijkt dat er een toename is op mentale klachten zoals op eenzaamheid en stress. Daarnaast is de veerkracht van Amsterdammers ook afgenomen in vergelijking met eerdere metingen.

 

Activiteiten – Doe mee!

Thrive A’dam, Social Pact en Team Sportservice Amsterdam willen zoveel mogelijk activiteiten voor Amsterdammers organiseren tijdens deze week. Zo staat er op Holendrechtplein in Zuid-Oost gedurende de week een glazen kas die een ontmoetingsplek is voor mensen uit de buurt. En de voorbereidingen zijn gaande voor een Leefstijl Festival op 6 juni met als doel de bewoners van Gaasperdam mentaal en fysiek gezonder te laten leven. Bewoners kunnen dan gratis kennismaken met het prachtaanbod in de buurt. Het Leefstijl Festival wordt door Tanja Jadnajansing geopend in de Ster in Gein.

 

Benieuwd naar het programma? Alle activiteiten vind je op de activiteitenpagina (die de komende weken nog verder gevuld wordt).

Wil je bij een activiteit zijn? Schrijf je dan in!

 

Wil je een activiteit organiseren of heb je nog een idee? Meld je activiteit voor 24 mei hier aan. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.