Natuur dichtbij huis

Of het nou lente is, zomer, herfst of winter: iedereen kent het heerlijke gevoel dat je overhoudt na een wandeling in het bos, zonnebaden in het park of uitwaaien op het strand. In de natuur voel je je meer ontspannen. Je voelt je lekkerder in je lijf. Je hebt meer energie. Kortom: de natuur doet ons goed. Dat is inmiddels ook onomstotelijk bewezen door tienduizenden wetenschappelijke artikelen wereldwijd.

 

In een nieuwe woonwijk in aanbouw zoals Hondsrugpark is er nog niet zoveel groen / natuur. Gelukkig komt daar de komende jaren wel verandering in met een prachtig stadspark dat nog wordt aangelegd: Hondsrugpark.

 

Maar ook nu al is er natuur dichtbij.  De Gaasperplas kennen de meeste mensen wel. Maar ken je bijvoorbeeld het afwisselende natuurgebiedje Klarenbeek al? Met knotwilgen, bloemen, slootjes en poelen en zelfs een heemtuin! En dat alles slechts op 10 minuten fietsen vanaf Hondsrugpark of (als je geen fiets hebt) op loopafstand van station Holendrecht. Het ligt achter het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC.

 

Heb je zin en puf om ietsje verder te fietsen? Op ongeveer 20 minuten fietsen vanaf Hondsrugpark ligt buitenplaats Wester-Amstel. Op steenworpafstand van het drukke Amsterdamse stadsleven een oase van rust aan de rivier de Amstel! Deze eeuwenoude buitenplaats heeft een park, een historische boomgaard, een siertuin, kruidentuin, vlindertuin, moestuin en een stinzentuin. Vrij toegankelijk, let wel op de openingstijden. Heb je groene vingers? Wester-Amstel is op zoek naar versterking van het tuinteam.

 

Route naar Klarenbeek:

 

Route naar buitenplaats Wester-Amstel:

Wil je meer weten over waarom natuur ons goed doet?  Hier vind je meer informatie:

De natuur doet ons goed – IVN

Natuur als recept | Natuurmonumenten