Uitbreiding praktijk met POH-GGZ

Deze maand is Monica Rosmolen bij Hondsrugpark Gezond gestart. Zij is praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) en werkt op dinsdagen en donderdagen. Als je psychische problemen hebt, kan de huisarts je doorverwijzen naar de praktijkondersteuner.

 

Wat kan de POH GGZ voor jou betekenen?

Je kunt met diverse klachten bij de POH-GGZ terecht, zoals somberheidsklachten of depressies, opvoedkundige problemen, angstklachten, sociale problemen, rouwverwerking, overspannenheid of andere problemen waar je zelf niet uit kunt komen. Dit zijn allemaal zaken waarbij de POH-GGZ je hulp kan bieden, of de juiste weg kan wijzen. De POH-GGZ is er om jou te begeleiden in het proces naar een oplossing.

 

De mogelijkheden die er zijn binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn divers. Daarom is het goed om te weten dat de POH-GGZ, als deskundig en betrouwbaar aanspreekpunt, voor je klaar staat om je met alle kennis en ervaring zo goed mogelijk te helpen.

 

De POH-GGZ kan, wanneer dat nodig is, in overleg met jouw huisarts besluiten je door te verwijzen naar een andere hulpverlener, die je nog beter van dienst kan zijn. Je kunt hierbij denken aan een maatschappelijk werker, een eerstelijnspsycholoog of een psychiater.

 

Het gesprek met de POH-GGZ vindt plaats binnen de vertrouwde omgeving van jouw eigen huisartsenpraktijk.
Het eerste gesprek is een vraagverhelderingsgesprek, waarbij samen met jou een beeld gevormd zal worden van jouw situatie. Samen kijk je naar oorzaken en oplossingen. Je krijgt een luisterend oor en concreet advies. Indien nodig worden er vervolgafspraken gemaakt.

De POH-GGZ is onderdeel van het team van Hondsrugpark Gezond. De registratie van jouw gegevens wordt door de POH-GGZ op dezelfde manier verwerkt als door de huisarts.